Κυτταρίτιδα

Νικήστε την κυτταρίτιδα

Εξαφανίστε την όψη φλοιού πορτοκαλιού εντελώς ανώδυνα με όπλο τους μαγικούς κυλίνδρους της LPG. Αυτοί διεγείρουν μηχανικά το δέρμα προκαλώντας ένα ντόμινο θετικών αλλαγών.

Τα έχετε δοκιμάσει όλα: Δίαιτα, γυμναστική, κρέμες κατά της κυτταρίτιδας, υγιεινή διατροφή. Όμως η όψη του φλοιού πορτοκαλιού είναι ακόμα στους γλουτούς σας. Το ίδιο πρόβλημα έχει και μια φίλη σας, παρόλο που εκείνη είναι πιο αδύνατη από εσάς. Υπάρχει λύση ή να… καταθέσετε τα όπλα; Η κυτταρίτιδα ταλαιπωρεί το 90% των γυναικών από την εφηβική ακόμη ηλικία. Τα περιττά κιλά επιβαρύνουν την εικόνα της, αλλά δεν παίζουν πάντα ιδιαίτερο ρόλο στην εμφάνισή της. Στην πραγματικότητα η κυτταρίτιδα είναι μια ιδιαίτερα σύνθετη διαταραχή, στην οποία εμπλέκονται η κακή μικροκυκλοφορία του αίματος, η μικροκυκλοφορία των λεμφικών υγρών, το τοπικό πάχος, η κατακράτηση υγρών και η υφή του δέρματος στις επίμαχες περιοχές. Οι γιατροί την στοχεύουν με το πιο αποτελεσματικό όπλο, το σύστημα Endermologie Lipomassage. Οι πανεπιστημιακές μελέτες κάνουν λόγο για λιπόλυση έως και 70% και για εκπληκτική αναδόμηση του δέρματος.

Οι…κυτταρίτιδες και οι λύσεις

Η κυτταρίτιδα είναι μια πάθηση, η οποία περιλαμβάνει διήθηση (φιλτράρισμα) του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες και νερό, που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, οίδημα και εμφάνιση της χαρακτηριστικής ανομοιομορφίας στην επιδερμίδα (γνωστή και ως «φλοιός πορτοκαλιού»). Πρακτικά, τα σημεία διόγκωσης οφείλονται στο λίπος, το οποίο έχει διογκωθεί από οίδημα, ενώ για τα σημεία εμβάθυνσης ευθύνονται ίνες, που βρίσκονται ανάμεσα στα λιποκύτταρα και κρατάνε το δέρμα καθηλωμένο στους βαθύτερους ιστούς.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι μία αλλά πολλές. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν διαφορετικές θεραπείες ανάλογα με τον τύπο της. Επομένως είναι σημαντικό να προηγηθεί διάγνωση από το γιατρό. Διακρίνουμε την κυτταρίτιδα στα εξής είδη:

1. Η ινώδης: Πρόκειται για την κυτταρίτιδα Α’ σταδίου, γνωστή και ως «χαλαρή». Είναι ορατή μόνο μετά από τσίμπημα της περιοχής και εμφανίζεται σε αδύνατες γυναίκες χωρίς τοπικό πάχος. Η «κυτταρίτιδα των αδύνατων κοριτσιών», όπως αποκαλείται διαφορετικά, δεν συνδέεται με το λίπος, αλλά με φυσιολογικά λιποκύτταρα, που έχουν όμως εγκλωβιστεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ινώδης ιστός που τα περιβάλλει να διαταράσσεται από την παρουσία τους, να πολλαπλασιάζεται ανώμαλα και να σκληραίνει.
Η λύση : Η μέθοδος που επιλέγουμε είναι η Endermologie Lipomassage της LPG, μόνη της ή σε συνδυασμό με μεσοθεραπεία. Στόχος μας με αυτή είναι να σπάσουν οι σκληρύνσεις και να καταστραφεί ο ινώδης ιστός που δίνει την όψη της φλούδας πορτοκαλιού.

2. Η οιδηματώδης: Η κυτταρίτιδα Β΄ σταδίου ή «λιπώδης» είναι μέτριου βαθμού και ορατή όταν η γυναίκα βρίσκεται σε όρθια στάση. Ο τύπος αυτός εμφανίζεται μαζί με το τοπικό πάχος, κυρίως σε γλουτούς και μηρούς. Με την αύξηση του βάρους η όψη της επιδεινώνεται, ενώ με την απώλεια κιλών βελτιώνεται. Ο μηχανισμός λειτουργεί ως εξής: Όταν παχαίνουμε τα λιποκύτταρα μεγαλώνουν. Καθένα από αυτά αναλαμβάνει πολλαπλάσιες ποσότητες λίπους από αυτό που φυσιολογικά αντέχει. Το αποτέλεσμα είναι να διογκώνεται το λιποκύτταρο, να κολλάει με τα διπλανά του και τελικά να γίνεται ορατό στην επιδερμίδα με την όψη της φλούδας πορτοκαλιού.
Η λύση: Η λιπώδης κυτταρίτιδα βελτιώνεται με μια δίαιτα απώλειας βάρους. Ωστόσο, χρειάζονται και τοπικές μέθοδοι, που στοχεύουν τόσο στη λιποδιάλυση όσο και στην αποκατάσταση της μικροκυκλοφορίας, η οποία υποφέρει λόγω του όγκου των λιποκυττάρων. Στις περιπτώσεις αυτές προτείνονται τα πιο προχωρημένα πρωτόκολλα της πατενταρισμένης θεραπείας Endermologie Lipomassage της LPG, σε συνδυασμό με ενέσεις λιποδιάλυσης.

3. Η οζώδης: Η κυτταρίτιδα Γ΄ σταδίου είναι η πιο προχωρημένη μορφή της, γνωστή ακόμα και ως «συμπαγής». Είναι μεγάλου βαθμού και εμφανής τόσο σε όρθια όσο και σε ύπτια στάση. Το δέρμα είναι σκληρό και συχνά πονάει στην πίεση. Τα λιποκύτταρα έχουν την τάση να συναθροίζονται σε λοβία, τα οποία δίνουν την εντύπωση μικρών όγκων μέσα στο δέρμα. Οι σχηματισμοί αυτοί είναι τόσο συμπαγείς, ώστε δεν είναι δυνατό να αιματωθούν σωστά. Μάλιστα, είναι τόσο άκαμπτοι, ώστε ενοχλούν ακόμα και τις νευρικές απολήξεις, προκαλώντας πόνο.
Η λύση: Στόχος μας είναι η μείωση του μεγέθους των λοβίων. Η καλύτερη λύση είναι τα πιο ισχυρά και διάρκειας πρωτόκολλα της πατενταρισμένης κι ίσως μοναδικής αποτελεσματικής θεραπείας Endermologie Lipomassage της LPG, σε συνδυασμό με ενέσεις λιποδιάλυσης. Επίσης ίσως χρειαστεί να επέμβουμε στις πιο επίμονες περιοχές μέσω τοπικής αναισθησίας με την καινοτόμα τεχνική CelluTite.

Η Endermologie lipomassage

Αυτή η πατενταρισμένη τεχνική αδυνατίσματος επανενεργοποιεί την αποβολή λίπους (λιπόλυση) με σκοπό την απομάκρυνση του τοπικού πάχους και την αποκατάσταση της λείας υφής της επιδερμίδας μέσω της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτά επιτυγχάνονται μέσω της μηχανικής διέγερσης που προκαλούν οι κύλινδροι της LPG.

Η επιστήμη της κυτταρικής διέγερσης που έχει εξελίξει η LPG αποδεικνύεται με περισσότερες από 110 επιστημονικές μελέτες. Οι κύλινδροι μεταδίδουν μηχανικά μηνύματα (mechanotransduction) στο δέρμα και προκαλούν στα βαθύτερα στρώματα βιολογικές αντιδράσεις ανώδυνα. Στο κέντρο Kosmesis όλες οι θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα που προσφέρονται είναι μέσω του πιο εξελιγμένου μοντέλου-πλατφόρμας της εταιρείας LPG , του CELLU M6 Integral.

Η μέθοδος βήμα βήμα
Ο θεραπευτής εξετάζει το δέρμα σας και επιλεγεί το καταλληλότερο πρωτόκολλο θεραπείας. Στη συνέχεια φοράτε το Endermowear, ένα ειδικό αδιαφανές κορμάκι προσωπικής χρήσης, και ξαπλώνετε αναπαυτικά στο ιατρικό κρεβάτι απολαμβάνοντας 35΄ χαλάρωσης και ευεξίας. Αν και έντονη, μία συνεδρία Lipomassage δεν θα έπρεπε να πονάει ποτέ. Εάν οποιαδήποτε συνεδρία είναι επώδυνη, ίσως οι ρυθμίσεις δεν είναι κατάλληλες. Γι' αυτό σε καμία περίπτωση μην διστάσετε να μιλήσετε με τον θεραπευτή σας. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος Lipomassage πρόσθετες αξιολογήσεις θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση των αποτελεσμάτων σας. Στο τέλος του προγράμματος, μηνιαίες συνεδρίες συντήρησης θα διατηρήσουν και θα βελτιώσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Ακόμα, η θεραπεία μπορεί να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση και είτε να προηγηθεί της επέμβασης, είτε να ακολουθήσει βοηθώντας την ανάρρωση και την βελτίωση του χειρουργικού αποτελέσματος.

Τι να περιμένετε
Η βελτίωση είναι ορατή από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Οι περιοχές όπου έχει ήδη γίνει εφαρμογή είναι αποσυμφορημένες, λιγότερο συμπαγείς και λιγότερο ογκώδεις. Μετά από έξι επισκέψεις το δέρμα είναι πιο λείο και το σώμα σμιλεμένο και τονωμένο. Ειδικότερα θα παρατηρήσετε:
1. Πιο λεπτή σιλουέτα και πιο σφριγηλό και απαλό δέρμα.
2. Αύξηση της λιπόλυσης κατά 70%, σύμφωνα με μελέτες και σμίκρυνση των λιποκυττάρων.
3. Λείανση της κυτταρίτιδας. Οι ανεξάρτητοι μηχανικοί κύλινδροι της LPG προκαλούν μηχανική διέγερση, που ελαστικοποιεί τον λιπώδη ιστό. Το δέρμα γίνεται πιο λείο και μαλακό και η κυτταρίτιδα σταδιακά εξαφανίζεται!
4. Μείωση της επιφάνειας της κυτταρίτιδας κατά 20%, σύμφωνα με μελέτες (Πηγή: Nouv. Dermatology 2004 ; 23 : 261-269)
5. Σύσφιγξη του δέρματος. Οι μηχανικοί κύλινδροι της LPG ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης και το δέρμα είναι αισθητά πιο σφριγηλό και τονωμένο.
6. Αναδόμηση του δέρματος +240%, σύμφωνα με μελέτες (Πηγή: Clinical Investigation Center, Toulouse Hospital, France. Research Report 2009).
7. Σμίλευση του σώματος: Οι μηχανικοί κύλινδροι της LPG σμιλεύουν το σώμα με ακρίβεια, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες περιοχές. Έτσι, επιτυγχάνεται ισορροπία στην κατανομή του λίπους και αποκαθίσταται το ιδανικό σχήμα του σώματος.

Τι δείχνουν οι ανεξάρτητες μελέτες

Υπάρχουν περισσότερες από 110 κλινικές και επιστημονικές μελέτες, που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά του. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μελέτη, συντονισμένη από τον καθηγητή Max Lafontan (INSERM, Toulouse), η δράση του CELLU M6 τελευταίας γενιάς με τους ανεξάρτητους μηχανικούς κυλίνδρους ενεργοποιεί τη λιπόλυση (αποβολή λίπους αυξημένη κατά 70%), διεγείροντας τα λιποκύτταρα μέσω των β-υποδοχέων, οι οποίοι και είναι υπεύθυνοι για τη μείωση του λίπους. Γενικά οι τεχνικές LPG χρησιμοποιούνται επί χρόνια από πλαστικούς χειρουργούς, δερματολόγους, φυσίατρους και άλλους γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, ινστιτούτα αισθητικής και γνωστά κέντρα spa ανά τον κόσμο.

Τι να προσέχετε

Το Lipomassage δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς που πάσχουν από κάποιο σοβαρό χρόνιο νόσημα, απορρύθμιση του κυκλοφορικού συστήματος, φλεβίτιδα ή εγκυμοσύνη. Ζητήστε τη συμβουλή του θεραπευτή ή του γιατρού σας.

Πώς να ενισχύσετε το αποτέλεσμα

Υιοθετήστε υγιεινό τρόπο ζωής. Κόψτε το κάπνισμα, περιορίστε την κατανάλωση οινοπνεύματος, την καθιστική ζωή, τις κακές διατροφικές συνήθειες, το στρες, που αποτελούν παράγοντες που εντείνουν την εμφάνισή της.
Ακολουθήστε ισορροπημένη διατροφή : Το ιδανικό θα ήταν να συνδυάσετε το δικό σας πρόγραμμα Lipomassage με μία σωστή διατροφή. Ωστόσο, ΔΕΝ υπάρχει δίαιτα αντικυτταρίτιδας. Η διατροφή βοηθά στην πρόληψη, τη βελτίωση και την καταπολέμηση του προβλήματος συνδυαστικά με άλλες μεθόδους.
Κάντε γυμναστική: Η καθημερινή φυσική άσκηση (π.χ. 30΄ γρήγορο περπάτημα/ημέρα) μετά από κάθε συνεδρία σας βοηθάει να κάψετε γρήγορα και εύκολα το λίπος που απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας.
Μην αμελείτε τη συντήρηση: Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, μία συνεδρία συντήρησης το μήνα είναι συνήθως ικανή να διατηρήσει τα αποτελέσματα του Lipomassage.

Κυτταρίτιδα - Σχετικά Βίντεο

τελευταιες δημοσιευσεις

Ροδοπουλου Βιλλυ

Έχετε απορίες;

κλείστε

Online Ραντεβού

parisBanner2019

bannerMiami

bannerSite

Bangkok2018BannerRod

parisBanner2018