Ωτοπλαστική

Όταν τα πτερύγια των αυτιών δεν βρίσκονται αρκετά κοντά στο κεφάλι ή  είναι μεγαλύτερου μεγέθους από το κανονικό τότε φαίνονται "πεταχτά" και ασύμμετρα με το πρόσωπο και το κεφάλι. Η επέμβαση που μπορεί να το διορθώσει αυτό είναι η ωτοπλαστική και συνήθως γίνεται σε παιδιά έως 14 ετών ,αφού το αυτί έχει πλήρως αναπτυχθεί μέχρι την ηλικία των 5 ετών. Μέσω της ωτοπλαστικής επίσης διορθώνονται και άλλες δυσμορφίες του πτερυγίου του αυτιού όπως το αυτί δίκην κύπελου, ή δίκην κοχυλιού κλπ.

Η επέμβαση εκτελείται υπό γενική αναισθησία στα παιδιά και τοπική στους ενήλικες και διαρκεί περίπου 1-2ώρες. Γίνεται μία μικρή τομή στην πίσω επιφάνεια του αυτιού και μέσω αυτής αποκολλάται το δέρμα από τον υποκείμενο χόνδρο, που αποτελεί και τον σκελετό του αυτιού. Κατόπιν ο χόνδρος διαμορφώνεται αναλόγως ή εξαιρείται τμήμα του, λυγίζεται προς τα πίσω στην επιθυμητή θέση και καθηλώνεται εκεί με μη απορροφήσιμα ράμματα.

Τέλος η τομή επανασυράπτεται και επιδένεται με κατάλληλο ελαστικό επίδεσμο ο οποίος πρέπει να παραμείνει για μία εβδομάδα και χορηγούνται από του στόματος αναλγητικά.

Τα ράμματα του δέρματος, εφόσον δεν είναι αποροφήσιμα αφαιρούνται σε 2 εβδομάδες. Οι ενήλικες ασθενείς επανέρχονται στις δραστηριότητές τους σε 5 ημέρες ενώ τα παιδιά χρειάζονται περίπου 10 ημέρες για να γυρίσουν στο σχολείο όπου θα πρέπει να αποφύγουν  τις αθλητικές δραστηριότητες.

Το οίδημα και οι μώλωπες υποχωρούν σε 10-15 ημέρες. Οι πιθανές επιπλοκές είναι ασυνήθεις

τελευταιες δημοσιευσεις

Ροδοπουλου Βιλλυ

Έχετε απορίες;

κλείστε

Online Ραντεβού

parisBanner2019

bannerMiami

bannerSite

Bangkok2018BannerRod

parisBanner2018