Ενέσιμη Θεραπεία Μαύρων Κύκλων Και Κάτω Βλεφάρων

Η περιοχή γύρω από τα ματιά είναι από τις πλέον σημαντικές αλλά και τις πλέον ευαίσθητες του προσώπου. Το δέρμα στην περιοφθαλμικη περιοχή είναι 10 φορές πιο λεπτό από το δέρμα του υπόλοιπου προσώπου. Επίσης η εν γένει ιδιαίτερη ανατομία της περιοχής αυτής την καθιστά από τις πιο δύσκολες περιοχές για θεραπεία.

Παράλληλα με την δυσκολία που παρουσιάζει για την βελτίωση της, αποτελεί και από τις πιο “αδικημένες” περιοχές, αφού συχνά δεν αντικατοπτρίζει την ηλικία στην οποία βρισκόμαστε.

Οι λόγοι πολλοί, άλλοτε συνδυαστικοί και άλλοτε μόνοι τους έρχονται να εντείνουν το πρόβλημα των μαύρων κύκλων, των ρυτίδων και της βλεφαροχαλάρωσης.

Συγκεκριμένα για τους μαύρους κύκλους οι λόγοι είναι αρκετοί, όπως ο τρόπος ζωής, η γενετική προδιάθεση, κυκλοφορικά προβλήματα, υπερμελάγχρωση δέρματος και φυσικά η ίδια η ανατομία της περιοχής. Ανεξαρτήτου της ηλικίας , το δέρμα είναι πιο λεπτό, έτσι η έλλειψη επαρκούς λιπώδους ιστού, προκαλεί μια διαφάνεια της περιοχής έχοντας ως αποτέλεσμα οι φλέβες να σκουραίνουν την περιοχή κάτω από τα μάτια. Οι μαύροι κύκλοι ως αιτία γήρανσης, κάνουν την πρώτη εμφάνιση, κατά μέσο όρο στα 30 έτη, καθώς ο μαλακός ιστός, όπως είναι και φυσιολογικό, αρχίζει να χάνει την ελαστικότητα του, ο λιπώδης ιστός ξεκινά να εξασθενεί και έτσι τα εν τω βάθει οστά της περιοχής αρχίζουν να προβάλλουν περισσότερο.

Γύρω στην 4η δεκαετία της ζωής (ανάλογα και την προδιάθεση του κάθε ανθρώπου) η χαλάρωση είναι εμφανής και το πρόσθιο ζυγωματικό το οποίο και «στηρίζει» την περιοχή κάτω από τα μάτια, αρχίζει και φθίνει. Έτσι η έλλειψη όγκου κάτω από τα μάτια απλώς επιδεινώνεται και αρκετές φορές συνδυάζεται με την έντονη προβολή του λίπους, που φυσιολογικά υπάρχει στην περιοχή των βλεφάρων, και έτσι εμφανίζονται και σταδιακά επιδεινώνονται οι γνωστές σε όλους «σακούλες» που η κανονική και σχεδόν μόνιμη διόρθωσή τους γίνεται μόνο χειρουργικά με την επέμβαση της κάτω Βλεφαροπλαστική(Link).

Ωστόσο υπάρχει ενέσιμη μέθοδος που μπορεί να εφαρμοστεί για να φαίνεται βελτιωμένη αυτή η σημαντική περιοχή του προσώπου. Έτσι τα παράπονα πολλών ασθενών ότι δείχνουν μόνιμα κουρασμένοι ή μεγαλύτεροι από την ηλικία τους μπορούν να λάβουν τέλος με την εξειδικευμένη τεχνική εφαρμογής ειδικής ποιότητας υαλουρονικού οξέος (ΗΑ) για τα μάτια.

Πρόκειται βεβαίως για μια ιδιαίτερη τεχνική που ακόμα αρκετοί δεν έχουν μυηθεί σε αυτήν, καθώς απαιτείται πέρα από δεξιοτεχνία και γνώση, αρκετή εμπειρία τόσο στην ειδική τεχνική έγχυσης , στην χρήση ειδικού ΗΑ για τα μάτια, όσο και στα σημεία εισόδου που θα γίνει η έγχυση.

Η ειδική τεχνική αύξησης όγκου κάτω από τα μάτια εκτελείται σε 2 στρώματα αναλόγως της ανάγκης που υπάρχει.

Στο επιφανειακό στρώμα γίνεται με την χρήση ειδικής βελόνας και εις βάθος με την κατάλληλη χρήση ειδικής κάνουλας για ασφαλή και στοχευμένη έγχυση ΗΑ. Το ειδικά διαμορφωμένο ΗΑ για τα μάτια πρέπει να είναι σε μικρή μοριακή δομή , διότι χτίζει και υποστηρίζει το λεπτό αυτό δέρμα και σταδιακά σβήνει τους μαύρους κύκλους, καλύπτοντας σταδιακά και τις «σακούλες» χωρίς όμως να γίνεται καμία υπερβολή που μπορεί ευκολά να οδηγήσει σε ανεπιθύμητα αποτελέσματα . Είναι σημαντικό να αναφερθεί επίσης ότι η περιοχή αυτή είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στους μώλωπες και στο οίδημα (που υποχωρούν σε 5-7 μέρες) αλλά οι ασθενείς πρέπει να είναι ενήμεροι για αυτά.

Αύξηση όγκου, αν κρίνεται αυτό απαραίτητο, μπορεί να γίνει στα ζυγωματικά και στις παρειές για περισσότερη στήριξη και για να δώσει ένα καλύτερο αλλά πάντα φυσικό αποτέλεσμα, ενός ξεκούραστου και υγιούς προσώπου. Λόγω της ντελικάτης και ευαίσθητης αυτής περιοχής καθώς και της ασφαλούς ειδικής τεχνικής που χρησιμοποιείται χρειάζονται συνεδρίες, όπου ο αριθμός τους κυμαίνεται αναλόγως την ένταση του προβλήματος του εκάστοτε ασθενή. Σε κάθε περίπτωση βεβαίως υπάρχει και η δυνατότητα ανάστροφης του αποτελέσματος με την χρήση της υαλουρονιδάσης ,του γνωστού ενζύμου άμεσης διάλυσης του υαλουρονικού οξέος αλλά και πάλι η εμπειρία, το μέτρο και το σωστό αισθητικό κριτήριο του ιατρού παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο.

Η διάρκεια του αποτελέσματος όταν επιτευχθεί μπορεί να φθάσει και το ένα έτος.

Testimonials