Ενέσιμη Ρινοπλαστική

Η μύτη αποτελεί πολύ ιδιαίτερο και καθοριστικό χαρακτηριστικό του κάθε ανθρώπου και πολλοί επιθυμούν να διορθώσουν την εμφάνιση της. Πλην της γνωστής πλέον χειρουργικής διόρθωσης της μύτης (ρινοπλαστικής), υπάρχει και μια ειδική μη επεμβατική θεραπεία με τη χρήση των ενέσιμων συστατικών HA.

Έτσι χωρίς την χρήση του νυστεριού μπορούμε να αλλάξουμε και να διαμορφώσουμε την όψη της μύτης. Η συγκεκριμένη θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε περιπτώσεις

  • εξομάλυνσης του ήβου( καμπούρα) της μύτης,
  • διόρθωσης του ακρορίνιου και της στυλίδας ,
  • διόρθωση ασσυμετριών
  • ενίσχυση μιας επίπεδης μύτης
  • τραυματισμών
  • ρυτίδων
  • και διόρθωση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων μετά από επεμβάσεις ρινοπλαστικής. Επίσης, με τον ίδιο τρόπο διορθώνεται και το πηγούνι και γενικότερα ο σχηματισμός της κάτω γνάθου, ώστε να υπάρχει ιδανική συμμετρία.

Η διαδικασία αυτή απαιτεί ακρίβεια στην έγχυση και προσοχή στα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του καθενός έτσι ώστε να μην αλλοιώνεται η συνολική εικόνα του προσώπου. Ο κύριος λόγος πού ξεκίνησε η θεραπεία της ενέσιμης ρινοπλαστικής ήταν να φαίνεται η μύτη ευθεία χωρίς κυρτώματα. Παρατηρήθηκε πως κατά την διαδικασία «ισιώματος» της μύτης η μύτη φαινόταν μικρότερη , παρότι είχε υποστεί αυξητική τεχνική για την διόρθωση της.

Η θεραπεία αφορά άτομα που είτε θέλουν μια διορθωτική στο αισθητικό αποτέλεσμα της μύτης, είτε άτομα που έχουν κάποιο ελάττωμα από προηγουμένη ρινοπλαστική είτε ακόμα και σε εκ γενετής ελαττώματα της μύτης όπως διόρθωση του ακρορίνιου ή της στυλίδας ή των ρουθουνιών.

Η διάρκεια της θεραπείας είναι 15’ ανά συνέδρια και συνίσταται 3-4 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί το αποτέλεσμα. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι περίπου ένας χρόνος, όμως αυτό εξαρτάται και από την ανατομική περιοχή της μύτης που έγινε η έγχυση και το κατά πόσο οι εκφράσεις του προσώπου παρεμβαίνουν στο σημείο που διορθώθηκε . Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, οπότε μπορούμε να επιστρέψουμε στις καθημερινές δραστηριότητες μας.

Για την έγχυση του Υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιείται ειδική τοπική αναισθητική κρεμά και η έγχυση πραγματοποιείται με λεπτή βελόνα. Για τις πρώτες ημέρες μετά την έγχυση αποφεύγουμε την πίεση και την μάλαξη της περιοχής, ώστε να μην αλλοιώσουμε το αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που δημιουργηθεί κάποια μελανιά , εφαρμόζουμε κρεμά Αrnica, πάγο και προστατευόμαστε από τον ήλιο με χρήση αντιηλιακού.

Σε κάθε περίπτωση μη επεμβατικών θεραπειών με ενέσιμα υλικά, θα πρέπει να αναμένουμε έναν ελαφρύ τοπικό ερεθισμό (ερυθρότητα), οίδημα το οποίο υποχωρεί στις επόμενες μέρες, και σε μερικές περιπτώσεις μελανιές. Δυσανεξία μπορεί σπάνια να προκύψει όμως είναι άμεσα αντιμετωπίσιμη με την έγχυση Υαλουρονιδάσης(το ένζυμο που διαλύει το υαλουρονικό οξύ),καθώς και σε περιπτώσεις μη ικανοποιητικού αποτελέσματος. Γενικά η σταδιακή διόρθωση είναι η πιο ενδεδειγμένη μέθοδος.

enesimiRinoplastiki

Testimonials