Λιπομεταφορά

Η χρήση του λιπώδους ιστού, που είναι πλούσιος σε βλαστικά και αναγεννητικά κύτταρα, έχει επανέλθει στην Επανορθωτική και Αισθητική Χειρουργική. Οι εφαρμογές είναι διαδεδομένες με πιθανά οφέλη στην αυξητική μαστού, αισθητική προσώπου, αποκατάσταση μαστού και παραμορφώσεις στο περίγραμμα από μία ποικιλία επίκτητων και συγγενών διαταραχών.

Σαν διαδικασια είναι απλη και μπορει να γίνει με τοπικη αναισθησια και βεβαιως δεν είναι αναγκαια η νοσηλεια. Συνήθης περιοχη ληψης του λίπους,λόγω ποσότητας αλλά και λόγω ποιότητας,είναι η κοιλιακη χώρα. Οι τομές είναι πρακτικα ανύπαρκτες μιας και είναι πολύ μικρές αλλά και πολύ καλά κρυμμενες. Οι πιο συχνές περιοχε΄ς εγχυσης του ληφθεντος λίπους μετα την σχετική επεξεργασια είναι :τα ζυγωματικά, οι ρινοπαρειακες αύλακες, οι γραμμες της πικρίας, το περιγραμμα του προσωπου, τα χείλη και ο κρόταφος.

Ωστόσο,αυτή η αναζωπύρωση στη δημοτικότητα του αυτόλογου λίπους έχει δημιουργήσει νέα και βελτιωμένη τεχνολογία σχεδιασμένη να κάνει τη διαδικασία ταχύτερη, πιο αναπαραγωγική και πιο ακριβή. Η τεχνολογια αυτή προσφέρει υψηλή ταχύτητα και αποστειρωμένη προετοιμασία ενός βιώσιμου και λειτουργικού λιπώδους μοσχεύματος που είναι έτοιμο να εγχυθεί, και προετοιμάζει το μόσχευμα στο ένα τρίτο του χρόνου.

Εάν το πρόβλημα είναι μόνο η απώλεια όγκου, τότε η αυτόλογη μεταφύτευση λίπους μπορεί να γίνει σαν αυτόνομη διαδικασία. Ωστόσο, πολύ συχνά η βαρύτητα της χαλάρωσης του δέρματος στο λαιμό και στην περιοχή της κάτω γνάθου επίσης πρέπει να αντιμετωπισθούν με αναπλήρωση του όγκου. Μεταμόσχευση λίπους και παραδοσιακό λίφτινγκ είναι συμπληρωματικές διαδικασίες και καθεμία ασχολείται με διαφορετικές συνιστώσες-δηλ. απώλεια όγκου και βαρύτητα.

Υπαρχει επισης κι ενα άλλο πρωτοποριακο σύστημα μεταμόσχευσης λίπους που «αλλάζει» το πρόσωπο του λιπώδους ιστού. Προκειται για ένα ολοκληρωμένο σύστημα που χρησιμοποιεί ένα μοναδικό μηχανισμό φιλτραρίσματος και υψηλή G δύναμη φυγοκέντρησης για να αποδώσει υψηλότερη ποιότητα του λιπώδους ιστού για επανέγχυση. «Η ποσότητα λίπους που επέζησε από τη λιπομεταφορά είναι παραδοσιακά απρόβλεπτη και συχνά αποθαρρυντική. Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία  φιλτράρει το λίπος στα κυτταρικά του συστατικά και μ΄αυτό τον τρόπο μπορεί να ενθαρρύνει τα λιπώδη κύτταρα σε πιο αξιόπιστη εκτέλεση φυσιολογικών υποκυτταρικών δραστηριοτήτων, βελτιώνοντας έτσι τις πιθανότητες επιβίωσής τους και βεβαιως το αισθητικό αποτέλεσμα.

Testimonials