Αυξητική στήθους

Υπάρχει η εντύπωση στο ευρύτερο κοινό ότι η αυξητική στήθους συνοδεύεται από  πόνους  που κρατούν 2-3 εβδομάδες, κορσέδες ή επιδέσμους που σφίγγουν  ασφυκτικά , σωληνάκια στο μαστό, μελανιές και μώλωπες σε όλη την περιοχή του στήθους και καθήλωση στο κρεβάτι. Και εάν όλα αυτά ίσως συνέβαιναν, τώρα πια θα πρέπει να ανήκουν στο παρελθόν.

Θεαματική Aνάρρωση μετά το χειρουργείο Αυξητική Στήθους

Πως λοιπόν θα σας φαινόταν η ιδέα για αυξητική στήθους σχεδόν χωρίς πόνο, χωρίς σωληνάκια και σφικτούς  κορσέδες στο στήθος και χωρίς περιορισμούς στις  κινήσεις. Μάλλον πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Και όμως, όσο αυτό και εάν φαίνεται απίστευτο, οι σύγχρονες τεχνικές επιτρέπουν στο 90% των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε αυξητική στήθους να μπορούν να γυρίσουν στις κανονικές τους  ενασχολήσεις  σε 24 ώρες μετά την επέμβαση.  Ξεχάστε  την χρήση ναρκωτικών αναλγητικών, σφιχτών κορσέδων στον θώρακα, ύπαρξη παροχετεύσεων ή ειδικών σουτιέν που πιέζουν τον  μαστό. Ξεχάστε επίσης τους μώλωπες και στήθη που θυμίζουν ξυλοδαρμό

Το στήθος θεωρείται ανέκαθεν ένα από τα πιο ισχυρά στοιχεία θηλυκότητας.

Κατά συνέπεια οι γυναίκες που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν κάποιο τουλάχιστον αποδεκτό σε μέγεθος στήθος μπορεί να νιώθουν ότι υπολείπονται των άλλων γυναικών σε θηλυκότητα και να αναπτύξουν αισθήματα έντονης κατωτερότητας που να έχουν αντανάκλαση στην εν γένει συμπεριφορά και προσωπικότητα τους. Αυτές μπορεί να είναι γυναίκες με μικρό ή απλαστικό στήθος, με ασύμμετρο στήθος αλλά και γυναίκες που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή. Οι γυναίκες αυτές μπορούν να βοηθηθούν με την επέμβαση της αυξητικής στήθους.

Η Νεα Εξελιγμενη Τεχνική "Non Touch- Non Pain" για την Αυξητικη Στήθους.

Παρακολουθειστε παρακατω την εμπειρια της επεμβασης αυτης μεσω της νεας τεχνικης "Non Touch- Non Pain" οπως παρουσιαστηκε στην εκπομπη "Πρωινό μου" του MEGA Channel με μεγαλη επιτυχια απο τον εκλεκτο συναδελφο και συνεργατη μου κ. Κεραμιδα.

Τι υπόσχεται η αυξητική στήθους; Ποιός είναι ο στόχος της;

Ο στόχος που επιδιώκεται είναι η αύξηση του όγκου του στήθους χρησιμοποιώντας ενθέματα σιλικόνης με τέτοιον τρόπο όμως ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό και σε αρμονία με τα φυσικά χαρακτηριστικά του σώματος της ενδιαφερόμενης.

Ωστόσο οι νέες τεχνικές που έχουν εισαχθεί και προσωπικά προτείνουμε λόγω πιο φυσικών αποτελεσμάτων είναι : η Υποπεριτονιακή τεχνική όπου το ένθεμα τοποθετείται κάτω από μια λεπτή μεμβράνη που καλύπτει τον μυ και ονομάζεται περιτονία και η Δύο Επιπέδων τεχνική όπου το ένθεμα βρίσκεται κατά το ήμισυ κάτω από τον μυ και το υπόλοιπο κάτω από την περιτονία του μυός.

Πριν την επέμβαση (Τι εξετάσεις πρέπει να προηγηθούν;)

Προσεχτικός σχεδιασμός για το είδος και τον όγκο του ενθέματος, πριν το χειρουργείο.  Ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί 5 σημαντικές μετρήσεις στο στήθος της ασθενούς.  Στην συνέχεια η ασθενής δοκιμάζει τα ενθέματα της σιλικόνης.  Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η ασθενής μπορεί να σχηματίσει μια καλή ιδέα για το πώς θα είναι το στήθος της μετά το χειρουργείο. Η επιθυμία λοιπόν της ασθενούς σε συνδυασμό με τις μετρήσεις στο στήθος της προκαθορίζουν το είδος του ενθέματος αλλά κυρίως το μέγεθός του.

Προηγείται βεβαίως της επέμβασης ένα σύνολο εξετάσεων που περιλαμβάνουν συνήθως: γενική αίματος, έλεγχο πηκτικότητας και καρδιακής λειτουργίας, Α/φία θώρακα και μαστογραφία, εάν η ασθενής είναι άνω των 35 ετών. Εαν ωστόσο υπάρχουν ειδικότερα προβλήματα βάσει του ιστορικού του ασθενούς θα πρέπει να ελεγχθούν επίσης πριν το χειρουργείο. Γενικά συνιστάται η διακοπή των βιταμινούχων σκευασμάτων, του καπνίσματος και του αλκοόλ και βέβαια της ασπιρίνης 1-2 εβδομάδες πριν την επέμβαση και αμέσως μετά. Υγιεινή διατροφή και καλή καθημερινή ζωή χωρίς υπερβολές συμβάλλουν στην καλύτερη και γρηγορότερη ανάρρωση

Είδος Αναισθησίας

Η πιο επικρατούσα είναι η γενική αναισθησία ωστόσο, ειδικά οι νέες τεχνικές που αναφέρθηκαν παραπάνω μπορούν να γίνουν και με τοπική αναισθησία με ή χωρίς συνδυασμό μέθης.

Πόση ώρα διαρκεί η επέμβαση αυξητικής στήθους

Η αυξητική στήθους κατά μέσον όρο διαρκεί περίπου 1 ώρα και συνήθως δεν είναι απαραίτητη η διανυκτέρευση της ασθενούς στο νοσοκομείο.

Χρόνος ανάρρωσης

Άμεσα μετά το χειρουργείο υπάρχει ήπιο οίδημα που υποχώρεί σε 3-10 μέρες.  Η ασθενής μπορεί να επανέλθει στις καθημερινές της δραστηριότητες σχεδόν άμεσα πλην της έντονης άσκησης και άρσης βάρους. Ανάλογα το είδος της εργασίας η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην δουλειά της σε 7-10 ημέρες.

Λόγω της ατραυματικής τεχνικής αυξητικής στήθους δεν υπάρχουν παροχετεύσεις (σωληνάκια) στον μαστό. Ούτε κορσέδες στο στήθος,  ούτε περιορισμοί στις  κινήσεις των χεριών. Οι ασθενείς μπορούν με άνεση να σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά αμέσως μετά το χειρουργείο.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με την άψογη αναισθησιολογική κάλυψη έχει σαν αποτέλεσμα και την ελαχιστοποίηση κάθε αισθήματος ναυτίας ή εμετού μετά το χειρουργείο.

Σημάδια

Οι τομές όπως αναφέρθηκε μπορεί να τοποθετηθούν είτε κάτω από τον μαστό, είτε στην μασχάλη, είτε γύρω από την θηλή. Εφόσον πάνε όλα καλά στην διαδικασία της επούλωσης και σε διάστημα 6-12 μηνών θα μοιάζουν με λεπτές γραμμές σχεδόν ανεπαίσθητες.
Διάρκεια αποτελέσματος (π.χ. 5-8 χρόνια, εφ' όρου ζωής κ.λπ.)
Οι κατασκευαστές των ενθεμάτων δίνουν διάρκεια ζωής στα ενθέματα 15-20 χρόνια. Στην πράξη ωστόσο έχουμε δει ενθέματα να διαρκούν πολύ πάνω από τα 20 χρόνια.

Πιθανές επιπλοκές

Για τις επιπλοκές η ενδιαφερόμενη πρέπει να είναι ενήμερη έστω και αν αυτές είναι σπάνιες. Συγκεκριμένα σε ποσοστό <1% μπορεί να δημιουργηθεί αιμάτωμα ή φλεγμονή, ενώ η ανάπυξη ρικνωτικής κάψας είναι μεταξύ 1-5%. Επίσης υπάρχει μια πολύ μικρή πθανότητα να ελαττωθεί η αισθητικότητα της θηλής κάτι που συνήθως επανέρχεται σε περίπου ένα χρόνο

Testimonials