Θεραπεία Λεπτών Ρυτίδων

Η καλή ποιότητα του υαλουρονικού οξέος σαν ενέσιμου υλικού, η διάρκεια του αποτελέσματος που προσφέρει καθώς και η αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του, το έχουν καταστήσει τα τελευταία χρόνια ως το πιο δημοφιλές ενέσιμο υλικό για διόρθωση εγκατεστημένων γραμμών αλλά και για  αύξηση όγκου στο πρόσωπο και στο σώμα.

Όμως η περιεκτικότητα των υπαρχόντων σκευασμάτων υαλουρονικού οξέος, παρότι κυμαίνεται 20-24mg/ml ώστε να υπάρχουν επιλογές ανάλογα με την εφαρμογή του (βαθιές ρυτίδες, έλλειμμα όγκου κλπ.), δεν προσφέρει ικανοποιητική λύση για την διόρθωση των λεπτών ρυτίδων που υπάρχουν συνήθως στην περιστοματική περιοχή, στις παρειές και αλλού στο πρόσωπο αλλά και βαθουλωμάτων σε  εξαιρετικά ευαίσθητες περιοχές όπως των ματιών. Είναι δύσκολη η έγχυσή τους τόσο επιφανειακά γιατί είναι παχύρευστα, προκαλούνται εύκολα μελανιές και οίδημα, είναι επώδυνη διαδικασία καθώς και μπορεί να είναι εμφανή κάτω από την επιδερμίδα, σαν αντιαισθητικά εξογκώματα.

Ωστόσο πλέον, υπάρχει μία ΝΕΑ τεχνική ανασύστασης του υαλουρονικού οξέος με κατάλληλη μικρή δόση τοπικού αναισθητικού (2% διαλύματος Ξυλοκαΐνης με επινεφρίνη) που το κάνει πολύ πιο εύχρηστο και εύπλαστο για την διόρθωση αυτών των λεπτών ρυτίδων. Με την επεξεργασία αυτή  γίνεται πιο λεπτόρρευστο, η έγχυση του που είναι πολύ πιο εύκολη γίνεται πολύ επιφανειακά και με χρήση της πιο λεπτής βελόνας (32 gauze) και μάλιστα χωρίς να επηρεάζεται, όπως αποδείχτηκε, στο ελάχιστο η διάρκεια του αποτελέσματος, που είναι πολύ φυσικό.

Επίσης είναι πολύ καλά ανεκτό μιας και χρησιμοποιείται πολύ λεπτή βελόνα και το τοπικό αναισθητικό προκαλεί και μεγάλη μείωση του  πόνου αλλά και των εκχυμώσεων. Η νέα αυτή μέθοδος είναι άλλο ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την τελειοποίηση της διαδικασίας ανανέωσης του προσώπου με την χρήση υαλουρονικού οξέος αλλά μπορεί να εφαρμοστεί μόνον από πολύ έμπειρους και γνώστες της τεχνικής ιατρούς.

Testimonials