Κρυοπηξία

Η Κρυοπηξία (κρυοθεραπεία ή κρυοχειρουργική) είναι μια μη επεμβατική μέθοδος αντιμετώπισης  βλαβών του δέρματος, μέσω της ψύξης των παθολογικών ιστών και κυττάρων. Είναι μια αποτελεσματική, ασφαλής, γρήγορη και καλά ανεκτή θεραπεία.

Πώς λειτουργεί η Κρυοπηξία;

Ως ψυκτικό μέσον χρησιμοποιείται συνήθως το υγρό άζωτο, το οποίο έχει θερμοκρασία -196 βαθμών Κελσίου. Το υγρό άζωτο εφαρμόζεται στο δέρμα με ειδικό βαμβακοφόρο στυλό. Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία που αναπτύσσεται, καταστρέφει τοπικά τα κύτταρα προκαλώντας μέσα σε αυτά αλλά και στα αγγεία που τα αιματώνουν, τη δημιουργία μικροκρυστάλλων, οδηγώντας τελικά στην εξάλειψη των ανεπιθύμητων δερματικών βλαβών. Ακολουθεί τοπικός ερεθισμός του δέρματος για περίπου μία εβδομάδα, λόγω της φλεγμονώδους αντίδρασης που αναπτύσσεται ως αποτέλεσμα της θεραπείας κρυοπηξίας, ενώ στη συνέχεια, το δέρμα επουλώνεται φυσιολογικά.

Τι αντιμετωπίζει η Κρυοπηξία;

Η κρυοπηξία εφαρμόζεται στη θεραπεία καλοηθών βλαβών, προ καρκινικών καταστάσεων, αλλά και σε κακοήθειες. Η κρυoπηξία μπορεί να θεραπεύσει:

  • Πανάδες
  • Δερματοΐνωμα
  • Μυρμηγκιά
  • Μολυσματική τέρμινθο
  • Ακτινική κεράτωση
  • Χηλοειδή (υπερτροφικές ουλές)
  • Δερματικά εξογκώματα
  • Θηλώματα
  • Αιμαγγειώματα

CryoPen XL

Το κέντρο Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής Kosmesis, διαθέτει το πλέον εξελιγμένο και σύγχρονο μηχάνημα CryoPen XL. Το Κρυοχειρουργικό Σύστημα CryoPen αποτελεί την κορυφαία και προηγμένη λύση στον τομέα της κρυοχειρουργικής.

Το CryoPen χρησιμοποιεί μια γραμμική τεχνολογία συμπίεσης ψύξης, η οποία δεν απαιτεί χειρισμό επικίνδυνων κρυογονικών αερίων και υγρών, όπως συμβαίνει με τις υπάρχουσες κρυοχειρουργικές τεχνολογίες. Επιπλέον, η μεγάλη σταθερότητα και ακρίβεια του εργαλείου εφαρμογής της κρυοπηξίας με το ειδικό βαμβακοφόρο στυλό, μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο εγκαυμάτων.
Πλέον με το CryoPen, οι επιπλοκές γίνονται σχεδόν μηδαμινές και η πλήρης απουσία πόνου, καταργεί την ανάγκη για τοπική αναισθησία.

Επιπλοκές

Η κρυοπηξία είναι γενικά μια ασφαλής μέθοδος με λίγες επιπλοκές, οι οποίες περιλαμβάνουν: αλλαγές στο χρώμα του δέρματος (υπομελάγχρωση, υπερμελάγχρωση) και δημιουργία ουλών. Επίσης, δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα που πάσχουν από κάποιας μορφής δυσανεξία στο ψύχος, όπως κρυοσφαιριναιμία, κνίδωση από ψύχος, σύνδρομο Raynaud, κ.ά.

Κρυοπηξία με CryoPen XL, την τελευταία εξέλιξη στον τομέα της κρυοχειρουργικής.

Testimonials