Μόνιμη Αποτρίχωση με παλμικό φως

Οι παλιές “λύσεις” αποτρίχωσης
Εάν ζείτε με την συνεχή ενόχληση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας, σίγουρα θα έχετε δοκιμάσει και κάποιες από τις τυπικές λύσεις, όπως ξυραφάκι, κερί και ηλεκτρόλυση και θα ξέρετε σίγουρα τα μειονεκτήματα τους.

 • Το ξύρισμα είναι μια σχεδόν καθημερινή ενόχληση.
 • Το κερί, είναι επώδυνο και το αποτέλεσμα έχει μικρή διάρκεια.
 • Η ηλεκτρόλυση είναι συνήθως αποτελεσματική αλλά είναι επώδυνη και από την στιγμή που θεραπεύει ένα τριχοθυλάκιο την φορά, δεν είναι πρακ

Η εναλλακτική λύση του παλμικού φωτός στην αποτρίχωση

 • Το σύστημα παλμικού φωτός Palomar, προσφέρει διαρκή λύση για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και είναι:
 • Μόνιμη: οι συμπυκνωμένοι παλμοί φωτός αποδυναμώνουν την τρίχα και απενεργοποιούν τα κύτταρα τα οποία είναι υπεύθυνα για την δημιουργία της νέας τρίχας.
 • Γρήγορη: Μικρές περιοχές, όπως οι μασχάλες, το επάνω χείλος, μπορούν να θεραπευτούν μέσα σε λιγότερο από 10 λεπτά, ακόμα και μεγάλες περιοχές όπως η πλάτη ή και τα πόδια, μπορούν να θεραπευτούν σε λιγότερο από μία ώρα.
 • Άνετη: Οι διάφορες ισχυρές μέθοδοι ψύξης κάνουν το παλμικό φως καλά ανεκτό, ασφαλές για το δέρμα και επιτρέπουν περισσότερο άνετες θεραπείες από ότι το κερί, η ηλεκτρόλυση ή και άλλα laser.
 • Βολική: Σε αντίθεση με το κερί, δεν υπάρχει λόγος να αφήσετε τις τρίχες να μεγαλώσουν μεταξύ των θεραπειών. Μπορείτε να παραμείνετε διαρκώς χωρίς τρίχες.
 • Αποτελεσματική: Καμία από τις άλλες μεθόδους δεν εγγυάται πλήρη και μακροχρόνια απαλλαγή από τις ανεπιθύμητες τρίχες μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων συνεδριών.

Πώς λειτουργεί το σύστημα εκπομπής παλμικού φωτός Palomar;

Στο σύστημα εκπομπής παλμικού φωτός Palomar χρησιμοποιούνται ειδικές κεφαλές οι οποίες φιλτράρουν φως από διαφορετικά τμήματα του φωτεινού φάσματος. Διάφορες θεραπείες, όπως μείωση τριχοφυΐας, εξάλειψη πανάδων, ή απαλοιφή ευρυαγγειών απαιτεί την χρήση παλλόμενου φωτός από ζώνες διαφορετικού μήκους κύματος ανάλογα με το προς αντιμετώπιση  πρόβλημα. Οι κεφαλές του Palomar για την απομάκρυνση της τριχοφυΐας , εκπέμπουν παλμούς φωτός κατευθείαν στα τριχοθυλάκια. Το φως απορροφάται από το σκούρο χρώμα στα  θυλάκια της τρίχας και μετατρέπεται σε θερμότητα. Η θερμότητα κατόπιν καταστρέφει το τριχοθυλάκιο και «πέφτει» η τρίχα ενώ παράλληλα απενεργοποιούνται τα κύτταρα που ευθύνονται για την δημιουργία της νέας τρίχας.

Σε τι διαφέρει το Palomar σύστημα εκπομπής παλμικού φωτός από ένα Laser;

Τα συστήματα παλμικού φωτός και τα Laser είναι παρόμοια, αλλά το σύστημα Palomar χρησιμοποιεί ένα πολύ μεγαλύτερο κρύσταλλο κεφαλής σε σχέση με τα άλλα Laser. Το φως εξαπλώνεται εντονότερα σε μια μεγαλύτερη περιοχή του δέρματος και επιτρέπει την ταχύτερη και ευρύτερη κάλυψη του δέρματος με αποτέλεσμα ταχύτερη θεραπεία και βέβαια καλύτερο και γρηγορότερο τελικό αποτέλεσμα.

Σε ποια σημεία του σώματός μου μπορώ να κάνω θεραπεία;

Σε οποιαδήποτε περιοχή , εκτός από την περιοχή γύρω από τα μάτια. Το επάνω χείλος , το πρόσωπο, ο λαιμός, οι μασχάλες, η περιοχή του μπικίνι, η κοιλιά, το στήθος ,η πλάτη και τα πόδια μπορούν να μπούν στην διαδικασία της θεραπείας.

Πώς είναι οι θεραπείες με το σύστημα Palomar;

Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό θα μετακινεί πιέζοντας την κεφαλή πάνω στο δέρμα σας, η οποία θα εκπέμπει παλλόμενο φως διαρκώς. Κάθε παλμός θα στέλνει μια δέσμη φωτός στο δέρμα σας. Ένα φως που θα αναβοσβήνει, ένας ήχος και μια ήπια αίσθηση θερμότητας πάνω στο δέρμα σας θα σας κάνει να καταλαβαίνετε πότε η κεφαλή εκπέμπει τον παλμό του φωτός.

Τι θα πρέπει να περιμένω μετά την θεραπεία;

 • Αμέσως μετά την θεραπεία, μπορεί να έχετε μια αίσθηση ήπιου ηλιακού εγκαύματος, πιθανόν συνοδευόμενο από ήπιο οίδημα. Αυτό συνήθως διαρκεί 2- 4 ώρες, και μπορεί αν χρειαστεί να ανακουφίσετε την περιοχή με ενυδατική κρέμα, κρύο gel ή με παγοκύστες.
 • Στην περιοχή που κάνατε την θεραπεία, θα συνεχίζουν να  πάρχουν κάποιες τρίχες για 7-30 μέρες. Δεν είναι νέες τρίχες, αλλά οι τρίχες που αποπίπτουν σταδιακά από το δέρμα.
 • Οι τρίχες δεν είναι συνεχώς σε φάση ενεργούς ανάπτυξης, η οποία είναι και η ιδανική φάση για να ανταποκριθεί η τρίχα στην θεραπεία που κάνουμε. Επομένως, θα χρειαστείτε παραπάνω από μια θεραπεία για να επηρεάσετε την ανάπτυξη όλων των ανεπιθύμητων τριχών.
 • Θα χρειαστεί σίγουρα κάποιος αριθμός θεραπειών για να επιτύχουμε την μόνιμη μείωση των τριχών και ποικίλουν ανά περιοχή –κάποιες περιοχές του σώματος είναι πιο ανθεκτικές π.χ. το άνω χείλος. Έτσι συνήθως χρειάζονται:
 • Για το άνω χείλος και το πηγούνι........6-8 συνεδρίες,
  Για το πρόσωπο........4-6 συνεδρίες,
  Για το μπικίνι........5-7 συνεδρίες
  Για τις μασχάλες, τα πόδια και την πλάτη........4-6 συνεδρίες

 

Testimonials