Κυτταρίτιδα

Τρόποι αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα κατ’ εξοχήν γυναικείο, που υπολογίζεται ότι ταλαιπωρεί 8 στις 10 γυναίκες από την εφηβική ακόμη ηλικία. Τα περιττά κιλά δεν φαίνεται να παίζουν κάποιο ιδιαίτερο ρόλο στην εμφάνισή της, καθώς το πρόβλημα αντιμετωπίζουν ακόμη και πολύ αδύνατες γυναίκες. Επιπλέον, καμία υποθερμιδική δίαιτα η οποία στοχεύει σε απώλεια βάρους, δεν είναι δεδομένο ότι θα εξαφανίσει την κυτταρίτιδα.

Πώς και γιατί δημιουργείται η κυτταρίτιδα;

Η παχυσαρκία δεν είναι η κύρια αιτία της κυτταρίτιδας, αλλά ένας επιβαρυντικός παράγοντας σε αυτήν. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σύνθετη διαταραχή, στην οποία εμπλέκονται η κυκλοφορία του αίματος, η μικροκυκλοφορία των λεμφικών υγρών, το τοπικό πάχος, η κατακράτηση υγρών και η υφή του δέρματος στις επίμαχες περιοχές.

Τα αίτια που την προκαλούν είναι κυρίως η κακή αιμάτωση και οι ορμονικές διαταραχές, ενώ το κάπνισμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, η καθιστική ζωή, οι κακές διατροφικές συνήθειες, το άγχος, η κληρονομικότητα, η δυσκοιλιότητα, αποτελούν παράγοντες που εντείνουν την εμφάνισή της. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν οι γυναίκες, είναι ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δίαιτα κατά της κυτταρίτιδας. Η υιοθέτηση μιας ισορροπημένης διατροφής σε συνδυασμό με άλλες παραμέτρους όπως φυσική άσκηση ή θεραπείες καταπολέμησής της, είναι παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν στην απαλλαγή από αυτήν.

Είναι μόνο ένα πρόβλημα αισθητικό;

Η κυτταρίτιδα δεν είναι μια απλή εναπόθεση λίπους. Πρόκειται για μια πάθηση η οποία περιλαμβάνει διήθηση (φιλτράρισμα) του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες και νερό, που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, οίδημα και εμφάνιση της χαρακτηριστικής ανομοιομορφίας στο δέρμα, το λεγόμενο «φλοιό πορτοκαλιού». Πρακτικά, τα σημεία διόγκωσης οφείλονται σε λίπος το οποίο έχει διογκωθεί λόγω οιδήματος, ενώ τα σημεία εμβάθυνσης οφείλονται σε ίνες που βρίσκονται ανάμεσα στα λιποκύτταρα και κρατάνε το δέρμα καθηλωμένο στους βαθύτερους ιστούς.

 Πλέον δεν μιλάνε γενικά για κυτταρίτιδα, αλλά αναφέρονται σε συγκεκριμένους τύπους. Κατά συνέπεια, και σε συγκεκριμένους, εξατομικευμένους τρόπους θεραπείας. Οπότε είναι ενδεδειγμένο να διαγνωσθεί καταρχάς ο τύπος της κυτταρίτιδας από την οποία πάσχει η ενδιαφερόμενη, ώστε κατόπιν να επιλεγεί και η κατάλληλη θεραπεία ή ο συνδυασμός θεραπειών.

1. Η κυτταρίτιδα Α σταδίου, γνωστή και ως «χαλαρή κυτταρίτιδα» ή « Ινώδης»

(χαμηλού βαθμού, εμφανής μόνο μετά από «τσίμπημα» της περιοχής)

Αυτή εμφανίζεται σε αδύνατες γυναίκες χωρίς έντονο τοπικό πάχος και δεν συνδέεται ιδιαίτερα με το λίπος, αλλά με φυσιολογικά λιποκύτταρα, που έχουν όμως εγκλωβιστεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο ινώδης ιστός που τα περιβάλλει να διαταράσσεται από την παρουσία τους, να πολλαπλασιάζεται ανώμαλα και να σκληραίνει.

Αντιμετώπιση: Οι θεραπείες της ινώδους κυτταρίτιδας δεν στοχεύουν τόσο στα λιποκύτταρα όσο στις ίνες που τα περιβάλλουν. Στόχος είναι να σπάσουν οι σκληρύνσεις και να καταστραφεί ο ινώδης ιστός που δίνει την όψη του φλοιού πορτοκαλιού. Κάτι τέτοιο λοιπόν, επιτυγχάνεται με τα πρωτόκολλα της πατενταρισμένης κι ίσως μοναδικής αποτελεσματικής θεραπείας ENDERMOLOGIE LIPOMASSAGE της LPG, σε συνδυασμό με ενέσεις μεσοθεραπείας, εάν αυτό χρειαστεί.

2. Η κυτταρίτιδα Β σταδίου, που ονομάζεται και «Οιδηματική» ή «Λιπώδης»

(μέτριου βαθμού, εμφανής μόνο σε όρθια στάση)

Ο τύπος αυτός κυτταρίτιδας, εμφανίζεται κυρίως στα οπίσθια και στους μηρούς μαζί με το τοπικό πάχος. Εντείνεται με την αύξηση του βάρους, ενώ βελτιώνεται με τη μείωση των κιλών. Τι ακριβώς συμβαίνει;

Με τα περιττά κιλά, τα λιποκύτταρα δεν αυξάνονται σε αριθμό, αλλά έχουν την ιδιότητα να αυξάνονται σε όγκο. Καθένα από αυτά αποθηκεύει πολλαπλάσιες ποσότητες λίπους από αυτό που φυσιολογικά αντέχει. Το αποτέλεσμα είναι το λιποκύτταρο να διογκώνεται, να κολλάει με τα διπλανά του και τελικά να γίνονται ορατά στην επιδερμίδα με την όψη του φλοιού πορτοκαλιού.

Αντιμετώπιση: Η λιπώδης κυτταρίτιδα βελτιώνεται με μια δίαιτα απώλειας βάρους. Ωστόσο, χρειάζονται και τοπικές μέθοδοι, που στοχεύουν τόσο στη λιποδιάλυση όσο και στην αποκατάσταση της μικροκυκλοφορίας, η οποία υποφέρει λόγω του όγκου των λιποκυττάρων. Στις περιπτώσεις αυτές, προτείνονται τα πιο προχωρημένα πρωτόκολλα της πατενταρισμένης κι ίσως μοναδικής αποτελεσματικής θεραπείας ENDERMOLOGIE LIPOMASSAGE της LPG, σε συνδυασμό με ενέσεις λιποδιάλυσης.

3. Η κυτταρίτιδα Γ σταδίου, η πιο προχωρημένης μορφής κυτταρίτιδα, που ονομάζεται «Συμπαγής» ή «Οζώδης»

(μεγάλου βαθμού, εμφανής τόσο σε όρθια όσο και σε οριζόντια στάση)

Είναι η σκληρή και επώδυνη κυτταρίτιδα, που εγκαθίσταται μόνιμα στα επίμαχα σημεία, και μερικές φορές πονάει εάν την πιέσετε. Τι συμβαίνει;

Τα λιποκύτταρα έχουν την τάση να συναθροίζονται σε λοβία, τα οποία δίνουν την εντύπωση μικρών όγκων μέσα στο δέρμα. Οι σχηματισμοί αυτοί είναι τόσο συμπαγείς, ώστε δεν είναι δυνατό να αιματωθούν σωστά και να επικοινωνήσουν με τον υπόλοιπο οργανισμό. Ζουν σχεδόν παρασιτικά. Είναι μάλιστα τόσο άκαμπτοι, ώστε ενοχλούν ακόμα και τις νευρικές απολήξεις, προκαλώντας πόνο όταν τους αγγίζουμε. Αντιμετώπιση: Στόχος της θεραπείας σε αυτόν τον τύπο κυτταρίτιδας είναι η μείωση του μεγέθους των λοβίων. Η καλύτερη λύση σε αυτή την περίπτωση είναι τα πιο ισχυρά και διαρκείας πρωτόκολλα της πατενταρισμένης κι ίσως μοναδικής αποτελεσματικής θεραπείας ENDERMOLOGIE LIPOMASSAGE της LPG, σε συνδυασμό με ενέσεις λιποδιάλυσης. Ενδεχομένως και να χρειαστεί στις πιο επίμονες περιοχές να επέμβουμε μέσω τοπικής αναισθησίας με την καινοτόμα τεχνική CelluTite.

Μερικές χρήσιμες λεπτομέρειες για τη μοναδική και αποδεδειγμένα αποτελεσματική θεραπεία παγκοσμίως, μετά από χρόνια εφαρμογής και εξέλιξής της:

Η πατενταρισμένη αυτή τεχνική, επανενεργοποιεί την αποβολή λίπους (λιπόλυση) με σκοπό την απομάκρυνση του τοπικού πάχους και την αποκατάσταση των ατελειών. Η μηχανική διέγερση που προκαλούν οι κύλινδροι της LPG, πυροδοτεί βιολογικές αντιδράσεις βαθιά στο λιπώδη και το συνδετικό ιστό όπως: ενεργοποίηση της λιπόλυσης και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

ENDERMOLOGIE

Endermologie είναι η επιστήμη της κυτταρικής διέγερσης εξελιγμένη από την LPG και πιστοποιημένη με περισσότερες από 110 επιστημονικές μελέτες. Μέσω της αρχής της μετάδοσης μηχανικών μηνυμάτων (mechanotransduction), η επιφάνεια του δερματικού ιστού διεγείρεται, ώστε να προκαλέσει ανώδυνες και μη επεμβατικές, βιολογικές απαντήσεις στα βαθύτερα στρώματα.

Αξίζει να τονιστεί ότι στο κέντρο Kosmesis όλες οι θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα, πραγματοποιούνται μέσω του πιο εξελιγμένου μοντέλου-πλατφόρμας της εταιρείας LPG, του CELLU M6 Integral, και εφαρμόζονται από τις νοσηλεύτριες και αισθητικούς του κέντρου μας κατόπιν εγκεκριμένης και συνεχούς εκπαίδευσης.

Τα βήματα της θεραπείας:

  1. Το πρώτο βήμα σας βοηθά να θέσετε σε συνεργασία με το θεραπευτή σας, τους προσωπικούς σας στόχους. Αφού απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις, θα ακολουθήσει μια πρώτη φωτογραφική αξιολόγηση. Μια ανάλυση των διαφορετικών ζωνών λίπους (λιπο-απομόνωση), θα βοηθήσει στο να προσδιοριστούν καλύτερα οι περιοχές με περίσσεια λίπους και το στάδιο της κυτταρίτιδας, ώστε να επιλεγεί το καταλληλότερο πρωτόκολλο θεραπείας.
  2. Αφού φορέσετε το ENDERMOWEAR (ειδικό αδιαφανές κορμάκι προσωπικής χρήσης για το LIPOMASSAGE), ξαπλώνετε αναπαυτικά στο κρεβάτι θεραπείας και απολαμβάνετε 35 λεπτά χαλάρωσης και ευεξίας.
  3. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος LIPOMASSAGE, πρόσθετες αξιολογήσεις θα βοηθήσουν στην παρακολούθηση των αποτελεσμάτων σας, ώστε τα τελευταία να συμφωνούν με τους αρχικούς σας στόχους.

Στο τέλος του προγράμματος, μηνιαίες συνεδρίες συντήρησης θα διατηρήσουν και θα βελτιώσουν το τελικό αποτέλεσμα ακόμη περισσότερο!

Αποτελέσματα

Πιο λεπτή σιλουέτα και πιο σφριγηλό και απαλό δέρμα, διότι η θεραπεία αυτή, διαθέτοντας διάφορα πρωτόκολλα ανάλογα με τη φύση του προβλήματος, μπορεί να:

Αδυνατίζει τα λιποκύτταρα και βάσει μελετών, να αυξάνει τη λιπόλυση κατά 70%*.

* LAFONTAN M.: Αξιολόγηση της επίδρασης της τεχνικής LPG στη λιπόλυση και την έκφραση των γονιδίων, χρησιμοποιώντας αντίστοιχα τη μέθοδο της μικροδιάλυσης και τεχνολογία DNA microarray. Clinical Investigation Center, Toulouse Hospital, France. Research Report 2009.

Πως επιτυγχάνεται αυτό ;

Η ισορροπία μεταξύ παραγωγής και αποβολής λίπους είναι μια φυσική διαδικασία στην οποία εμπλέκονται τα λιποκύτταρα. Παρά την ισορροπημένη διατροφή και τη φυσική

άσκηση, η εναπόθεση λίπους στο σώμα σας τείνει να αυξάνει με τα χρόνια. Η δράση της LPG: Η μηχανική διέγερση, που προκαλούν οι κύλινδροι (ROLL) της LPG, πυροδοτεί βιολογικές αντιδράσεις βαθιά στο λιπώδη ιστό και έτσι ενεργοποιείται η αποβολή λίπους (λιπόλυση). Έτσι, το λίπος αποβάλλεται ευκολότερα και δείχνετε αισθητά πιο αδύνατοι. Οι ανεπιθύμητες καμπύλες επιτέλους εξαφανίζονται.

Λειαίνει αποδεδειγμένα την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί σχεδόν το 90% των γυναικών! Επιπλέον, οι περιοχές με κυτταρίτιδα αντιστέκονται ακόμα και στις πλέον αυστηρές δίαιτες και την έντονη φυσική άσκηση. Η κυτταρίτιδα αποτελείται από περίσσεια λίπους στα λιποκύτταρα, καθώς και από κατακράτηση υγρών στη γύρω περιοχή. Όταν τα λιποκύτταρα διογκώνονται, παραμορφώνουν το παρακείμενο δέρμα, προκαλώντας έτσι το φαινόμενο του φλοιού πορτοκαλιού. Η δράση της LPG: Οι ανεξάρτητοι μηχανικοί κύλινδροι (ROLL) της LPG προκαλούν μηχανική διέγερση, που ελαστικοποιεί το λιπώδη ιστό και αδυνατίζει τα λιποκύτταρα. Αποτελέσματα: Το δέρμα γίνεται πιο λείο και μαλακό και η κυτταρίτιδα σταδιακά εξαφανίζεται!

Η επιφάνεια της κυτταρίτιδας μειώνεται κατά 20%**

** ORTONNE JP.: Θεραπεία κυτταρίτιδας: Αποτελεσματικότητα και μόνιμα αποτελέσματα μετά από 6 μήνες θεραπείας με ENDERMOLOGIE που αποδεικνύεται με πολλαπλές ποσοτικές μεθόδους εκτίμησης. Nouv. Dermatol. 2004 ; 23 : 261-269

Συσφίγγει το δέρμα

Οι αυξομειώσεις βάρους, η εγκυμοσύνη και το πέρασμα του χρόνου, κάνουν το δέρμα να χάνει σταδιακά τη σταθερότητα και ελαστικότητά του. Παρόλο που η δερματική χαλάρωση λαμβάνει χώρα σε ολόκληρο το σώμα, μερικές περιοχές όπως το εσωτερικό των μηρών, η κοιλιά και τα μπράτσα, είναι ευκολότερο να προσβληθούν από αυτή. Το φαινόμενο αυτό, οφείλεται στη μείωση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης από τους ινοβλάστες. Η δομή του δέρματος αλλοιώνεται και τα σημάδια της γήρανσης εμφανίζονται. Η δράση της LPG: Οι ανεξάρτητοι μηχανικοί κύλινδροι (ROLL) της LPG, με τη συνεχή διέγερση που προκαλούν στον πυρήνα των ινοβλαστών, ενεργοποιούν την παραγωγή των στηρικτικών ινών (κολλαγόνου και ελαστίνης). Έτσι, το δέρμα αναδομείται σε βάθος και φαίνεται αισθητά πιο σφριγηλό και τονωμένο!

Αναδόμηση Δέρματος: +240%***

* **LAFONTAN M.: Αξιολόγηση της επίδρασης της τεχνικής LPG στη λιπόλυση και την έκφραση των γονιδίων, χρησιμοποιώντας αντίστοιχα, τη μέθοδο της μικροδιάλυσης και την τεχνολογία DNA microarray. Clinical Investigation Center, Toulouse Hospital, France. Research Report 2009.

Σμιλεύει το σώμα

Η απόκτηση και διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους, είναι κάτι πολύ σημαντικό. Και είναι εξίσου κρίσιμο, όταν αυτό επιτυγχάνεται, να διατηρούνται αναλλοίωτα τα αρμονικά χαρακτηριστικά του σώματος. Οι περιοχές οι οποίες συνήθως «προσβάλλονται» μετά από μια απώλεια βάρους, είναι οι γοφοί, το στομάχι και ιδιαιτέρως οι γλουτοί (γίνονται επίπεδοι και χωρίς σχήμα). Η κατανομή του όγκου συχνά δεν είναι συμμετρική και οι καμπύλες αποκτούν ανομοιόμορφο σχήμα. Η δράση της LPG: Οι ανεξάρτητοι μηχανικοί κύλινδροι (ROLL) της LPG μπορούν να σμιλεύσουν το σώμα σας με ακρίβεια, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες περιοχές. Έτσι, επιτυγχάνεται ισορροπία στην κατανομή του λίπους και αποκαθίσταται το ιδανικό σχήμα του σώματος, με αποτέλεσμα το περίγραμμα και οι καμπύλες να αναμορφώνονται, και η σιλουέτα να ανασχηματίζεται αρμονικά.

Να σημειώσουμε πως είναι η ιδανική θεραπεία για να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση αλλά και με την Κρυολιπόλυση 3D και μπορεί είτε να προηγηθεί των επεμβάσεων είτε να ακολουθήσει αυτών, βοηθώντας σε κάθε περίπτωση την επίσπευση και βελτιστοποίηση του αποτελέσματος. Επίσης, είναι μια θεραπεία η οποία μπορεί να συνδυαστεί ιδανικά με τη Θεραπεία Αντιγήρανσης New Endermolift της LPG, λόγω του ίδιου χρονικού πρωτοκόλλου και της ίδιας φιλοσοφίας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Είναι πραγματικά αποτελεσματικό; Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο;

Οι τεχνικές LPG χρησιμοποιούνται επί χρόνια από πλαστικούς χειρουργούς, δερματολόγους, φυσίατρους και άλλους γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, ινστιτούτα αισθητικής και γνωστά κέντρα spa ανά τον κόσμο. Υπάρχουν περισσότερες από 110 κλινικές και επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητά τους. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, συντονισμένη από τον καθηγητή Lafontan (INSERM, Toulouse), η δράση του CELLU M6 τελευταίας γενιάς με τους ανεξάρτητους μηχανικούς κυλίνδρους, ενεργοποιεί τη λιπόλυση (αποβολή λίπους αυξημένη κατά 70%), διεγείροντας τα λιποκύτταρα μέσω των β-υποδοχέων, οι οποίοι και είναι υπεύθυνοι για τη μείωση του λίπους.

Ποιες είναι οι αντενδείξεις;

Γενικά, το LIPOMASSAGE δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς πάσχοντες από κάποιο σοβαρό χρόνιο νόσημα, σοβαρή απορρύθμιση του κυκλοφορικού συστήματος, φλεβίτιδα ή εγκυμοσύνη. Στις περιπτώσεις αυτές, ζητάτε πάντα τη συμβουλή του θεραπευτή ή του πλαστικού χειρουργού.

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να φανούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Οι περιοχές στις οποίες έχει γίνει εφαρμογή είναι αποσυμφορημένες, λιγότερο συμπαγείς και λιγότερο ογκώδεις. Το δέρμα σας γίνεται λείο και απαλό. Μετά από έξι συνεδρίες, τα αποτελέσματα γίνονται ακόμα εντονότερα: η όψη του φλοιού πορτοκαλιού μειώνεται, το δέρμα γίνεται πιο λείο, ενώ το σώμα αποκτά σμίλευση και τόνωση!

Πονάει;

Αν και έντονη, μια συνεδρία LIPOMASSAGE δεν πρέπει να πονάει ποτέ! Αντίθετα, αυτό που νιώθετε είναι μια αληθινή αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τη συνεδρία. Εάν οποιαδήποτε συνεδρία είναι επώδυνη, αυτό σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις δεν είναι οι κατάλληλες. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάτε πάντα με το θεραπευτή ή τον πλαστικό χειρουργό.

Τι είναι το ENDERMOWEAR;

Το ENDERMOWEAR της LPG είναι ένα αδιαφανές κορμάκι ειδικά σχεδιασμένο για τη θεραπεία LIPOMASSAGE. Προορίζεται μόνο για προσωπική χρήση και εξασφαλίζει τέλεια υγιεινή. Η μοναδική σύνθεση του ENDERMOWEAR, ενισχύει την επαφή (γράπωμα) της κεφαλής με το δέρμα για ακόμη πιο αποτελεσματική θεραπεία.

Χρειάζεται να ακολουθήσω πρόγραμμα δίαιτας παράλληλα με τις συνεδρίες του LIPOMASSAGE;

Όλα εξαρτώνται από τους προσωπικούς στόχους βάρους και ομορφιάς που έχετε θέσει! Πολλοί τύποι δίαιτας μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος, σπάνια όμως από τα σημεία που εσείς θέλετε. Επιπλέον, η κυτταρίτιδα είθισται να μην επηρεάζεται ακόμη κι από τις πιο έντονες δίαιτες. Το LIPOMASSAGE λοιπόν, στοχεύει ακριβώς σε αυτές τις ανθεκτικές περιοχές. Το ιδανικό θα ήταν να συνδυάσετε το δικό σας πρόγραμμα LIPOMASSAGE με μια πλούσια και ισορροπημένη διατροφή και με καθημερινή φυσική άσκηση (π.χ. 30 λεπτά περπάτημα/ημέρα).

Τι συμβαίνει με το λίπος που χάνεται;

Καταρχάς, τα λιποκύτταρα αποθηκεύουν τη ζάχαρη και το λίπος στο λιπώδη ιστό. Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας LIPOMASSGE, οι ανεξάρτητοι μηχανικοί κύλινδροι της LPG ενεργοποιούν τη λιπόλυση και έτσι ενεργοποιείται η απελευθέρωση του λίπους. Επομένως, το λίπος μετατρέπεται σε πηγή ενέργειας για τους μύες.

Γιατί πρέπει να είστε δραστήριοι μετά από μια συνεδρία LIPOMASSAGE;

Για να βελτιώσετε ακόμα περισσότερο τα αποτελέσματα του LIPOMASSAGE, η γυμναστική ή λίγο γρήγορο περπάτημα μετά από κάθε συνεδρία, θα σας βοηθήσει να κάψετε γρήγορα και εύκολα το λίπος που απελευθερώθηκε κατά τη διάρκεια της θεραπείας!

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα εμφανίζονται αμέσως και διαρκούν. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, μια συνεδρία συντήρησης το μήνα, είναι συνήθως ικανή να διατηρήσει τα αποτελέσματα του LIPOMASSAGE.

Πόσο κοστίζει μια συνεδρία LIPOMASSAGE;

Η προτεινόμενη τιμή για μια συνεδρία 35 λεπτών είναι €50. Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης, ο θεραπευτής σε συνεργασία με εσάς, θα καθορίσει τον αριθμό των απαιτούμενων συνεδριών και θα σας προτείνει το καταλληλότερο πρόγραμμα. Στο τέλος της πρώτης συνεδρίας, θα αισθάνεστε το δέρμα σας πιο λείο και απαλό, ενώ τα αποτελέσματα του LIPOMASSAGE θα αρχίσουν να γίνονται ορατά μετά από 6 συνεδρίες: λεπτότερο και πιο σμιλευμένο σώμα, λείανση της κυτταρίτιδας και πιο σφριγηλό δέρμα.

Απαλλαγείτε οριστικά από την κυτταρίτιδα με το ENDERMOLOGIE LIPOMASSAGE της LPG. Αποκτήστε δέρμα όμορφο, λείο και σφριγηλό με την τελευταία τεχνολογική εξέλιξη της σύγχρονης αισθητικής.

Testimonials